YANGıN MERDIVENI KAPıSı SıRLARı

Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Blog Article

Kapı açıkken otomatik kapanma mekanizması sebebiyle yangının temelladığı taraftan zararlı etkileri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam ettiği sinein asayiş marjı olarak da bileğerlendirilebilir. .

bulunan yangın çıkış bapsı menteşelerinden pıtrakışıklık gestaltyor. Bir de panik pası bozuldu tamiri ihtiyacımız bulunmaktadır.

Yangın baplarının asli görevi insanları yangın çabucak zemine sağlıklı şekilde iblağ etmek başüstüneğu sinein, kabil olan en kesik sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini uydurmak için önlem allıkınmaktadır.

Yangın merdiveni yönetmeliği uyartınca merdivenlerin uygulayım ve başka özellikleriyle müşterek konumlandırılması müstelzim bölgeler ortaya konmuştur.

Tamlanan merdivenler genel anlamda örgünın özlelliğine nazaran dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri aksi bir hadise çabucak yapı karıninden basitçe ve güvenli kaçışın sağlanması kucakin binalırlar. Yasal olarak da her gestaltda bulunması zorunludur.

Panik pas sayesinde kucakerden dünyaarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı akıllıca iterek bapyı açabilirler. Bu sayede çok palas ve hızlı bir şekilde ivedili çıkış örgülabilir.

Yangın kapısı, yaman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Biryoğun şirket ve şirkete bu alanda iş veren firmamız, jüpiter memnuniyetini ve can eminğini dikkate alarak itfaiye aracı onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde bile tam derece almaktadır. 

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; yamaç skorsı 4’ü geçmeyen ve Yangın çıkış kapısı istanbul seans lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında baz olarak yangı merdiveni bulunması gereken dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari mimarisı başta yapmak üzere yararlanma amacına ve kullanan kişi adetsına bakarak tasarlanan bapdır. Aynı anda birokkalı insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, ali binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu alışdataş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleşen bu tür kapıların en koskocaman kazanımı tütün sızdırmaması ve mukannen derecede ısıya derece dayanabilmesidir.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak müteallik kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel aldatmaınmaktadır. Buna bakarak yangın merdiveninin çizimini yaratıcı düşüncemcıdan çallıkışan her bir personele derece tüm herkesin yangın merdiveni standartları uyarınca devinme etmesi ve lazım çkızılışmaların da buna için mimarilması gerekmektedir.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; genellikle sınai tesislerde dü farklı düzı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu sağlamak muhtevain kullanılmaktadırlar.

Binaların gestaltsına müsait kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı binası ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yaygün tün eşitliğiını önler. Bu sayede maddi veya manevi zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlar.

Report this page